Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Előételek (99 db.)

Norvég lazactatár

A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább

Olajbogyós sajtgolyók

Keverjük össze a reszelt sajtot a vajjal, majd a paprikával és sóval összeszitált lisztet dolgozzuk bele. A masszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk és mindegyik közepébe egy paprikával töltött olajbogyót teszünk, majd ... tovább

Olasz savanyú zöldségek

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel ... tovább

Padlizsán cajun rákmártással

A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább

Padlizsános pirítós

A padlizsánt vágjuk keresztben fél centis szeletekre, majd sózzuk be. hagyjuk pihenni fél órát és öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és két evőkanál olajon, a szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. A maradék olajat keverjük ... tovább

Padlizsántekercsek

A padlizsánt hosszában felszeleteljük és olajjal megkenve mindkét oldalát meggrillezzük. Még melegen beecseteljük némi olajban elkevert zúzott fokhagymával, ha kihűlt ráterítünk egy hajszálvékony sonkaszeletet és a ... tovább

Palermói töltött paprika

Evőkanálnyi, felhevített olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, kapcsoljuk le a lángot. keverjük hozzá a felvagdalt szardellafilét, mazsolát, fenyőmagot, kapribogyót, ízesítsük sóval és borssal, végül adjuk hozzá a reszelt ... tovább

Parasztos hagymatokány

A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két ... tovább
cimkék

Rákmártogatós forrón

A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes ... tovább

Ráksaláta ananásszal

Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe. Tegyük egy ... tovább