Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édességek (111 db.)

Körte Szép Heléna módra

A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább

Krémsajtos keksz gyümölcsökkel

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes ... tovább

Madártej

A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, ... tovább

Málnás alagút

A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és ... tovább

Mandulás-kávés szelet

A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal ... tovább

Marcipánnal töltött barack

A marcipánt a reszelt csokoládéval és a pálinkával összegyúrjuk, majd akkor gömbökké formáljuk, hogy két kissé kilapított barack közé tehessük. Fogpiszkálóval összetűzzük és megmártjuk az előírás szerint felmelegített ... tovább

Marcipános bon-bon

A marcipánmasszát fél centi vastagra nyújtjuk, majd 3 centis kockára vágjuk. A mogyorót enyhén megpirítjuk és durvára törjük. Egy részét tegyük félre a díszítéshez. A marcipánlapokat kenjük meg a mogyorókrémmel, szórjuk meg ... tovább

Marcipános kesztekercs

A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük. Kihűtve szeleteljük. ... tovább

Marcipános szaloncukor

A mandulát lisztfinomságúra őröljük és elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük az amarettót és gyúrni kezdjük. Annyi tojásfehérjét adjunk hozzá, hogy kemény masszává álljon össze. Óvatosan adagoljuk!! Alufólián hagyjuk fél ... tovább

Mascarponekrémes gyümölcstál

A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. ... tovább