Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos, gombás csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott csirkecombokat a kettévágom, ízlés szerint kicsontozom és besózom, megborsozom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom és az olaj, vaj keverékén üvegesre párolom, majd a csirkecombokat ráteszem és erős tűzön mindkét oldalát átsütöm. Rádobom a felszeletelt gombát és ráöntöm a konyakot, meggyújtom, majd ha a lángok kialudtak, felöntöm a borral és takarékon, fedő alatt puhára párolom. Végül rászórom az apróra vágott tárkonyt és beleöntöm a tejszínt. Már csak összeforralom és tálalom.
Párol rizs vagy főtt tészta az ajánlott körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)