Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 csomag csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, kicsontozás után, apró kockákra vágom és visszateszem a levesbe, melyet közben a tejfölben elkevert liszttel behabartam. Közvetlen tálalás előtt belekeverem a finomra vágott tárkonyt, de ezzel már nem forralom. Tálalás előtt a főtt hagymákat dobjuk ki.
Ha bőségesebben akarjuk asztalra adni tehetünk bele csipetkét vagy vajgaluskát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)