Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szüreti áfonyás zellersaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Előételek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 késhegynyi fehérbors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
15 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
20 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a borecetet. beledobjuk a zellert és amint újraforrt a lángot kikapcsoljuk. Hagyjuk kihűlni. A joghurtból, a majonézből, a fehérborsból és a mustárból öntetet keverünk. Beleforgatjuk a lecsepegtetett zellert, a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és az áfonyát.
Pirított tökmaggal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)