Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szőlőtorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Csőben sült, Hétvégi ebéd, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
5 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál lekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, magját távolítsuk el. A vajat a cukorral keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, a kukoricalisztet és keverjük addig amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy tortaformát és öntsük bele a tésztát. Szórjuk egyenletesen a tetejére a szőlőt és előmelegített, 175 fokos sütőben süssük meg. Ha megsült hagyjuk a formában hűlni. A még langyos torta tetejét kenjük meg lekvárral és hidegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)