Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvareszter télire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főtt, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg besztercei szilva 60 0.7 0.2 13.1 1.7 0
1 késhegynyi szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a rumot és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt szórunk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Mákos nudli, mákos palacsinta és császármorzsa kitűnő öntete lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)