Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szedres clafouti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
50 dkg szeder ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kiskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szedret leszárazzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd a harmadát a sütőtálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki, szórjuk rá a szedret és öntsük le a többi tésztával. Tegyük vissza a sütőbe és még kb. fél óráig vagy tűpróbáig süssük.
Langyosan adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)