Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos gombasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a gondosan megmosott, csíkokra vágott, zsenge spenótot. Citromlével pikánsra fűszerezzük és tálaljuk.
Szárazabb sült húsokhoz adhatjuk, de mártogatósnak vagy főtt tészták mellé sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)