Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörös csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál burgonyapehely 325 8.6 0.6 71 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 mokkáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
kevés liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét darabjaira vágom és megsózom. Ezután tisztított, zúzott fokhagymával bedörzsölöm. 15 percig hagyom állni. Lisztbe mártom, és a közepesen felforrósított olajba téve 10 perc alatt pirosra sütöm. Az olajból kivéve leszárítom.
Serpenyőbe öntök két evőkanál olajat, ráöntöm a sört, beleszórom a fűszereket és beleteszem a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Jól összeforralom, majd belekeverem a burgonyapelyhet, és a mártást jó sűrűre főzöm. Beleteszem a megsült húsdarabokat, és összeforralom.
Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)