Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás rétes leveles tésztából

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leveles tésztát kiolvasztjuk. 1 tojást, a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük. A sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőzött a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A leveles tésztát belisztezett deszkán, késfok vastagságúra nyújtjuk, a lisztet óvatosan lesöpörjük róla. A tészta kétharmadát bekenjük a tejfölös keverékkel, rászórjuk a burgonya- és sonkakockákat, majd megszórjuk sóval, borssal és majoránnával. A tésztát rétessé göngyöljük, a végeit alá hajtjuk. A tetejét felvert tojással megkenve, köménymaggal megszórjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 40 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk.
Ecetes pepperónit adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)