Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
35 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha megkelt a tészta, 10 részre osztjuk, ezeket mind átgyúrjuk és kerekre nyújtjuk. A kerek tésztát 4 egyenlő cikkre vágjuk. A kerek részükbe tölteléket teszünk. Kifli alakúra tekerjük össze, zsírozott, lisztezett tepsiben ismét megkelesztjük, majd tetejét megkenjük tojással.
200 fokos, előmelegített sütőben tepsiben pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)