Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

Csípős-édes birscsatni
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 üveg piros jalapeno konzerv 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 üveg birsalmabefőtt 90 0.4 0.4 20.4 0 0
1 dl Mézes-narancsos balzsamszósz ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csípős-édes birscsatni
A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon átsütjük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett jalapenot, a birsbefőttet és a mártást. Kis lángon összeforraljuk.
Szárazabb sült vagy grill húsok mellé tálaljuk.

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával
A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük.
A birscsatnival és sült burgonyával körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)