Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésborda áfonyás lilahagymával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

Sertésborda áfonyás lilahagymával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Áfonyás lilahagyma
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
4 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sertésborda áfonyás lilahagymával
A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük.
A lilahagymával és sült burgonyával körítve tálaljuk.

Áfonyás lilahagyma
A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé összeesett, a hagyma tálalható.
Sült vagy grillezett húsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)