Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Scampi tüzesen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg scampi 75 14.9 0.8 2.2 0 200
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A scampit megtisztítjuk, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a chilit és a fokhagymát, csak addig süsük amíg felszáll az illata, ekkor rászórjuk a scampit, forgatva süssük a rákok rózsaszínűvé válásáig, ne süssük túl, mert megkeményedik. A tűzről levéve belekeverjük a paprikát és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk és lehetőleg lángolva adjuk asztalra, mire a lángok kialszanak tálalhatunk.
Pitakenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)