Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgaborsó fűszeresen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
50 dkg sárgaborsó 314 21.7 1.5 53.1 23 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a curry-vel, rádobjuk a a borsót. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és a borsóhoz adjuk. Fedő alatt, pohár vízzel, az összezúzott fokhagymát hozzáadva puhára pároljuk. Ha elfőné a levét 1-1 kanál forróvizet adjunk hozzá. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét, ízesítjük és összeforraljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)