Sajtos töltött burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 db
boci krémsajt |
34 |
3.5 |
0.1 |
4.8 |
0 |
3 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a tojássárgájákkal, a krémsajttal és a fűszerekkel, végül a felvert tojásfehérjével lazítva töltsük a burgonyahajókba. A maradék vaj kisebb részével kenjünk ki egy tepsit és helyezzük bele a burgonyákat, a tetejükre forgácsoljuk a parmezánt és a megmaradt vajat.
Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Savanyúkáposztával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)