Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos töltött burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Csőben sült, Töltött, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db boci krémsajt 34 3.5 0.1 4.8 0 3
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a tojássárgájákkal, a krémsajttal és a fűszerekkel, végül a felvert tojásfehérjével lazítva töltsük a burgonyahajókba. A maradék vaj kisebb részével kenjünk ki egy tepsit és helyezzük bele a burgonyákat, a tetejükre forgácsoljuk a parmezánt és a megmaradt vajat.
Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Savanyúkáposztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)