Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos, köményes puffancs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejfölbe keverjük az élesztőt és a cukrot, ha felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a reszelt sajttal. Közben sózzuk. Dagaszthatjuk kenyérsütőgéppel is. A tésztát fóliába téve, másnapig, hagyjuk a hűtőben. Gyúrjuk át és formázzunk diónyi gombócokat, melyeket tegyünk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le, a tojásfehérjével és szórjuk meg köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Langyosan tálaljuk.
Isteni sörkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)