Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-baconos csirkemelltekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Meleg, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Csábító sajtos finomság, ha gyors finomságra vágysz, ez a neked való recept!

Hozzávalók:

1 csirkemell
12 szelet bacon
15 dkg mozzarella
10 dkg ementáli
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítése:

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lereszeljük. A hússzeletekre halmozzuk a sajtokat és feltekerjük, majd beletekerjük a bacon szeletekbe. Egy hőálló edényt olajjal kikenünk és szorosan egymás mellé tesszük a feltekert csirkéket, ha szükséges hústűvel megtűzhetjük őket, hogy ne bomoljanak ki. Egy kevés (0,3 dl elég) vizet öntünk alá és 180 fokon sütjük 25 percen át, időközben meg is fordítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)