Sajtos csiga
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
45 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
15 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a 25 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját és egy teáskanál sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
A sajtokat lereszeljük, 5 dekányit félreteszünk, a többit belekeverjük a maradék megpuhított vajba, jól megborsozzuk. A tésztát 3 részre osztjuk és késfok vastag téglalapokra nyújtjuk, majd rákenjük a sajtos masszát. Feltekerjük és alufóliába csomagolva két órára hűtőbe tesszük. Ujjnyi tekercsekre vágjuk, tepsibe tesszük és a maradék reszelt sajttal megszórva, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)