Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtkrémmel töltött szilva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Bálint nap, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
16 db szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
32 db mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket szárazon pirítsuk meg és ha kihűltek, durvára darabolva hintsük a sajtkrém tetejére.
Behűtve tálaljuk.
Étvágyfalatnak, borkorcsolyának ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)