Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses egytál húslevesből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze főtt barnarizs 111 2.6 0.9 23 1.8 0
1/2 csésze reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 csésze húslevesben főtt zöldség 0 ? ? ? ? ?
1 csésze húslevesben főtt hús 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből félretett zöldségeket kis kockára vágjuk és ezt is a húsos elegyhez adjuk. Végöl a tejföllel és a rizzsel összeforgatva, zsiradékkal kikent, morzsával meghintett tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk. A tetejét a sajttal meghintjük és 20-25 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük. 10 percig pihentetve, kockára vágva, tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé.
A hétvégi, megmaradt húsleves tökéletes felhasználására való étek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)