Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Répás rakotthús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az uborkagyalun legyalult répával és a hús tetejére halmozzuk. Aláöntjük az alaplevet és fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük. 40 perc múlva, a fóliát levesszük és a sajttal elkevert tejfölt a tetejére simítjuk. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)