Zöldséges borjúnyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Zöldséges borjúnyárs
Gyömbéres grillfűszer
Zöldséges borjúnyárs A borjúkarajt, a kimagozott paprikát, a cukkinit, a hagymát, a paradicsomokat és a füstölt szalonnát nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd tetszőleges sorrendben, váltakozva felhúzzuk a nyársakra. Egy tálban beleforgatjuk a gyömbérporos grillfűszerrel elkevert olajba. Fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni, majd grillrácson, forgatva megsütjük, közben a páclével kenegetjük. Sok salátával, forrón tálaljuk. Gyömbéres grillfűszer A sót, a frissen őrölt gyömbért és borsot, a pirospaprikát, és a petrezselymet kis keverőedénybe szórjuk, majd jól összekeverjük, és már fűszerezhetjük is vele a zöldséges borjúnyársakat. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||