Paradicsomos-sajtos (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
7 adag paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5-7 fej cikkekre vágott paradicsomot jénai edényben alufólia alatt megpárolok. Amikor a paradicsomok már puhák, annyi krémsajtot teszek rá ami befedi őket. Ízlés szerint sózom, bazsalikomot szórok rá. Plussz ráteszek vagy két maroknyi olajbogyót. Visszatolom a sütőbe, összerottyantom.
Melegen, pirítóssal tálalom.