Pirított hagymás sertéshús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Wok Hozzávalók 4 személyre:
A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, de csak addig süssük, amíg a hagyma még roppanós marad. Megborsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, szükség esetén egy-két evőkannál vizet, csipetnyi Na-glutamáttal ízesítjük és összeforraljuk. Korianderzölddel megszórva tálaljuk. Párolt rizzsel adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||