Spenótos lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hústalan feltétek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 adag mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5 egész tojást felverek, sózom, borsozom. Belekeverek 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd összezúzott fokhagymát, egy kisdoboz tejfölt. Végül hozzáadok 1 csomag kiolvasztott, "kicsavart" fagyasztott parajt és 10 dkg reszelt sajtot.
Kivajazott tepsibe öntöm. Tetejére tejfölt kenek és füstölt sajtot szórok. Ezek után előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.