Hideg meggyleves dúsan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Roboráló

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 szelet citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet kimagozzuk és a cukorral átkeverve fél napot vagy egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felöntjük fél liter vízzel és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejszínt simára keverjük a pudingporral és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt hűlni hagyjuk.
Hidegen, citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.