Pikáns tésztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Tésztafélék, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg orsótészta 0 ? ? ? ? ?
30 dkg pulykasonka 329 18.9 28 0 0 120
1 dkg paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
2 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ki is magozhatjuk. Összekeverjük az öntetet, majd beleforgatjuk a hozzávalókat.
Jól hűtsük be tálalás előtt. Citromkarikával és néhány szép bazsalikomlevéllel díszítsük.