Kukoricás-sonkás tésztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Tészták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
20 dkg gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig jól behűtjük.
Citromkarikával és petrezselyemlevéllel díszítsük.