Spárga üvegben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Sós, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A spárgát megtisztítjuk. Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve meghámozzuk, majd csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított spárgakötegek háromnegyedéig érjen, vagyis a spárgafejek kiálljanak belőle. A forrásban lévő vízbe egy kanál sót dobunk és belehelyezzük a kötegeket. A spárgát az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük a fazékból. Ha kihűlt, szorosan egymás mellé, a kiforrázott üvegekbe állítjuk. A főzővízből másfél liter vizet újra felforralunk, beleszórjuk a maradék sót, a cukrot és miután kihűlt, a zöldségre öntjük. Az üvegek tetejére késhegynyi nátrium - benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Az üvegeket nedves dunsztba tesszük és a forrástól számítva 1 órát gőzöljük. A gőzölő fazékban hagyjuk kihűlni. Leöblítve előfőzött spárgaként használjuk fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||