Fűszeres ribizli-zselé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt paradicsompaszirozón átnyomjuk. A pürét a leszűrt lébe keverjük és egy éjszakán át hagyjuk tüllzsákban lecsepegni. A lecsepegett lé térfogatát megmérjük és literenként 3 evőkanál borecetet és 80 dkg cukrot keverünk bele. Kislángon kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad, majd 10 percig forraljuk. Üvegekbe töltve szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Hideg sültek, vadhúsok mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||