Mangósalsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej salotta hagyma ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 fél salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráfacsarjuk a keverékre a lime levét és összeforgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk.