Bélszín carpaccio (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A hártyáitól gondosan megtisztított, érlelt bélszínt tekerjük fóliába és tegyük, fél órára, a mélyhűtőbe. Így lehet hajszálvékonyra szeletelni. A citrom kifacsart levéből, az olajból és a borsból keverjünk öntetet, melynek egy részét kenjük, az előre lehűtött tálalótál aljára és terítsük rá, félfedésben, a bélszínszeleteket. Forgácsoljuk rá, zöldséghámozóval, a parmezánt, csepegtessük rá az öntetet és díszítsük a rukkolával. Fél órát tartsuk hidegen a tálalás előtt. Forró pirítóssal vagy focacciával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||