Gombás kölesropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Teaparti, Főétel, Böjt, Csőben sült, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A kölest háromszoros térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. Majd az apróra vágott ill. reszelt hozzávalókkal összedolgozzuk, a zsemlemorzsa mennyisége változhat, jól formálható masszát kell kapnunk. Tenyérnyi pogácsákat formálunk és kiolajozott tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Önállóan teával vagy mártásokkal, esetleg lecsóhoz feltétként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||