Csirkemell tavasziasan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A zöldborsót és a zsenge répát cukros, sós vízben, a hasáborra vágott karalábét sós, pár csepp citromlével ízesített vízben, a rózsáira szedett karfiolt sós, tejes vízben roppanósra főzzük. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózva, borsozva és fátyolnyi liszttel meghintve, két evőkanál olaj és vaj keverékén pirosra sütjük. A megmaradt zsiradékba belereszeljük a citromhéj felét és az alaplét beleöntve felére beforraljuk, majd citromlével pikánsra ízesítjük. A zöldségeket a maradék vajon átforrósítjuk és előmelegített tálra tesszük. A csirkemellet a citromos szaftban felmelegítjük és a zöldség köre rakjuk, a szaftjával leöntjük és az egészet apróra vágott petrezselyemmel bőven megszórjuk. Köretnek sült újburgonyát adhatunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||