Túrógaluska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel, Főétel mellé, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ételként, vajon átforgatva köretként tálaljuk.