Narancsos epermártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Gyümölcsök, Hideg, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A narancsokat gondosan megmossuk és sárga héjukat vékonyan lehámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben öt percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és a fehérborral együtt lábosba öntjük. A megtisztított, esetleg kisebb darabokra vágott, eperrel felfőzzük, a cukorral és csipetnyi sóval ízesítjük. Kellő sűrűségűre főzzük, az epret kissé össze is törhetjük. Végül belekeverjük a leszűrt narancshéjat és a narancslikőrt. Habgaluskákhoz, gombócokhoz, hidegen tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||