Epermártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot serpenyőben pirítsuk barnára, öntsük rá a vörösbort. Ha a vad forrás megszűnt, dobjuk bele a megtisztított epret és egy darabka fahéjat. Kevergetve pároljuk a nekünk megfelelő sűrűségűre, esetleg az eperszemek egy részét, villával szét is nyomhatjuk. Végül dobjuk ki a fahéjat és mézzel édesítsük, ízlésünk szerint.