Kapri mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg kapribogyó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük.