Őznyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt paprikával és hagymával váltakozva nyársra húzzuk. Parázs fölött forgatva megsütjük, időnként, a pácból maradt olajjal, megcsöpögtetjük. Csak sütés után sózzuk. Zöldsalátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||