Pácolt strucc konfitálva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Szilveszter, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
3 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
igény szerint libazsír 897 0.5 99 0 0 107
80 dkg strucc comb 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült levet. A zacskóból a lehető legtöbb levegőt kiszorítva lezárjuk és néhányszor megforgatva egy napig pácoljuk. Lecsepegtetjük és kevés forró libazsíron körös-körül barnára sütjük. Kicsi de magas edénybe tesszük, ráöntjük a páclevet, mellédobjuk a gerezdekre szedett, de tisztítatlan fokhagymát és leöntjük annyi libazsírral, amennyi bőven ellepi. 90 fokos sütőbe tesszük és 4 órát pároljuk.
Melegen, vörös borban párolt gyümölcsökkel és burgonyafánkkal tálaljuk, hidegen, hagymacsatnival és pirítóssal adjuk asztalra.