Gemenci szarvaspörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szarvascombot kockára vágjuk és a felhevített zsírom fehéredésig sütjük, rádobjuk a hagymát és a paradicsompürét. Kevergetve addig sütjük, míg a paradicsom élénk színét elveszti. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és levét mindig csak kevés vízzel pótolva, majdnem puhára főzzük. Ekkor beleszórjuk a pirospaprikát és a szeletelt gombát, ha a hús megpuhult, beleöntjük a bort. Ha újra felforrt már tálalhatjuk is. Kenyérrel vagy főtt burgonyával és savanyúsággal adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||