Nyúl vörösborban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A nagyobb darabokra vágott szalonnát és a vöröshagymát az olajban megsütjük, kapjon színt, de ne legyen pörcös, majd kivesszük és félretesszük. A nyúldarabokat pirosra sütjük a zsiradékban és ezt is félretesszük. Az edénybe beleöntjük a bort és a húsalaplét, kicsit kevergetjük, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd beletesszük a nyulat, a hagymás szalonnát, a megroppantott fokhagymát és a zöldfűszerekből kötött csokrot. 40 percig, kislángon pároljuk, ekkor belekeverjük a gombát, a gyöngyhagymát, az ujjnyi darabokra vágott répát és a négybe vágott paradicsomot. Fél óra alatt készre főzzük. A fűszercsokrot kidobjuk. Finomra aprított petrezselyemmel megszórva, olajban pirított zsemleszeletekkel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||