Dödölle (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tészták, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
35-40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és az evőkanállal kiszaggatott masszát megpirítjuk rajta.
Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva önmagában vagy köretként.