Kakasjava túróscsúszával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Kakasjava pörkölt
Túrós csusza
Kakasjava pörkölt Az finomra vágott hagymát a libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megfűszerezzük és felöntjük egy pohárnyi vízzel, ha felforrt belerakjuk a kakasherét és a tarajt. Lassú tűzön készre pároljuk. A végén beleöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Zöldpaprika karikákkal díszítve tálaljuk. Túrós csusza Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. Rámorzsoljuk a túrót és a megforrósított tejföl felével összekeverjük. Előmelegített tálon, a maradék tejföllel leöntve, a szalonna pörccel megszórva, frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||