Libamáj zsírjában sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Sült, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az előkészített libamájat a testhájjal, a hagymával és a fokhagymával nagyobb lábosba helyezzük el. A hájba burkoljuk a májat és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük. Amikor a víz elfőtt és a zsír sisteregni kezd, kivesszük a májat és a hagymákat, tálba helyezzük, a hájat még néhány percig sütjük. Rászűrjük a májra a zsírt, ha langyosra hűlt pirospaprikát szórunk rá a hűtőszekrényben megdermesztjük. Felkarikázott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||