Pacalcsorba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, jól megmosott pacalt hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz leöntjük és újból felöntjük vízzel, majd beledobva a csontot és a hagymát, ízlés szerint fűszerezve 3 órát főzzük. A csontot és a hagymát kidobva, a felkarikázott zöldségeket is hozzáadjuk és puhulásig főzzük. Borsozzuk, ecetezzük, és ha kell, még megsózzuk. Kiszedjük a csontokat a léből. A levesestálba tesszük a tojások sárgáját, és rámerjük a forró levest. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||