Prágai hústekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsvét, Göngyölt, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehártyázott karajt felszeleteljük és széleit bevagdossuk, majd fólia alatt, vékonyra kiklopfoljuk. A sonkát ledaráljuk és a tejföllel sűrű masszává keverjük. A hússzeletek közepére evőkanálnyi sonkapépet teszünk és két szélét behajtva feltekerjük. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd középforró olajban kisütjük. A sózásról szándékosan nem írtam, mert a sonka is sós. A felesleges zsiradékot leitatjuk és frissen, burgonyapürével tálaljuk.