Spárgakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát főzzük, majd a levet leszűrjük és ebben a lében a fehér spárgát puhára főzzük. Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük. Beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott zöldspárgát és roppanósra főzzük, beleöntjük a tojássárgájával jól elkevert tejszínt, de ezzel már ne forraljuk, mert kicsapódik. Tálalás előtt a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, ha szükséges utánfűszerezzük. Apróra vágott tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||